Skip to Content

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik är en femstjärnig camping i Värmland som ligger vackert belägen vid sjön Västra Silen, strax utanför centrala Årjäng.

Anläggningen kallas även för Sommarvik och har särskilt fokus på att vara en familjevänlig anläggning som har öppet året runt. År 2020 fick Sommarvik det stora Barnsemesterpriset i kategorin bästa campingplats för barnfamiljer.

På Årjäng Camping & Stugor Sommarvik finns något för alla med ett stort utbud av aktiviteter och avkoppling för hela familjen.

Sommarvik Camping Värmland

Camping

På Sommarvik väntar en familjevänlig camping för dig som reser med egen husbil eller husvagn. Det finns ett flertal olika campingtomter att välja mellan utifrån vilket behov och önskemål man har när det kommer till faciliteter och läge.

Flera av campingtomterna på Årjängs camping har sjöutsikt och campingen är öppet året runt. Priserna per natt startar från 220 kronor och upp till 320 kronor plus eventuella tillägg.

Stugor

Det finns ett flertal olika stugtyper att välja mellan med olika lägen, standard och storlek. Priset per natt startar från 590 kronor för en stuga med plats för 4 personer.

Vissa av Sommarviks stugor har ett strandnära läge medans andra är högt belägna med en utsikt över anläggningen och sjön.

Utsikt över röda stugor på Årjäng camping

Glamping

Glampingtälten med sjöutsikt är ett relativt nytt tillskott på Sommarvik och här får man möjligheten att övernatta i ett lyxigt tält med egen uteplats och vacker utsikt.

Glampingtält med sjöutsikt på Sommarvik i Värmland

Till skillnad från ett vanligt tält där man sover på marken så finns det en bekväm dubbelsäng inuti glampingtältet på Årjäng camping.

Glampingtältet har gott om utrymme och erbjuder även värme och kyl. En mysig upplevelse som lämpar sig särskilt väl för par som önskar ett naturnära äventyr med romantiska inslag.

Insidan av glampingtältet på Årjäng camping

Poolområde

Sommarviks poolområde har tre olika pooler att välja mellan, en barnpool och två vanliga pooler, varav en är en infinitypool med vacker utsikt.

Poolerna värms upp med hjälp av solenergi och håller en temperatur på 20-25 grader. Infinitypoolen har ett glastak som kan skjutas över poolen när det regnar eller blir kallare utomhus.

Poolområdet på Årjäng camping har generellt öppet från midsommar till augusti. Infinitypoolen med glastak kan dock öppna tidigare och stänga senare på säsongen beroende på vädret.

Poolen på Sommarvik Årjäng

Spaavdelning

Sommarviks relaxavdelning passar utmärkt för par som vill ha en romantisk stund tillsammans med jacuzzi och ångbastu.

Relaxavdelningen är öppen året runt och hyrs ut två timmar till gäster som har privat tillträde till spaavdelningen under tvåtimmarsperioden.

Årjäng camping spa

Badplats

Nere vid sjön finns även en badplats med sandstrand där gäster på Sommarvik kan sola och bada under de varma sommarmånaderna.

Badplats med sandstrand vid Årjäng camping

Mat & Dryck

Sommarvik har en restaurang som är öppen under sommaren. Under högsäsong finns även en poolbar intill poolområdet med grillmeny, snacks och dryck.

Frukostbuffé serveras varje dag genom poolbaren under högsäsong. Sedan 2022 finns även en glassbar med kulglass, mjukglass, kaffe och diverse fika.

Aktiviteter på Sommarvik

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik erbjuder en rad olika aktiviteter som passar olika åldrar och intressen.

Äventyrsgolfen är en populär familjeaktivitetet och för barnen finns det alltid något kul på gång genom Sommarviks Kids club.

  • Äventyrsgolf
  • Paddla kanot/kajak/SUP
  • Relaxavdelning
  • Kids Club
  • Sol och bad
  • Vedeldad bastu
Äventyrsgolf sommarvik

Sevärdheter i närområdet

  • Årjängstrollet

Har du besökt Årjäng Camping & Stugor Sommarvik i Värmland? Dela gärna något från din egen upplevelse i kommentarsfältet nedan.