Skip to Content

Bruddalens hantverk

Bruddalens hantverk

Bruddalens hantverk är en butik i halländska Knäred som säljer lokala hantverk och egentillverkade stearinljus. Butiken inryms i det gamla stationshuset och här hålls även ljusstöpningskurser.

Bruddalens hantverk är ett familjedrivet företag som startade 2002. Huvudverksamheten är tillverkning av hand- och hemstöpta ljus i olika utföranden.

Familjen har också utvecklat en särskild ljuspjäs med en ljusstake vars stomme består av järntråd. Detta gör att ljuset släcker sig själv när ljuset brunnit ner till järntråden.

Bruddalens hantverk-2

Ljusstöpning

I stöpverkstaden på Bruddalens hantverk hålls dagliga ljusstöpningskurser. Dessa bokas in på förhand enligt överenskommelse. Under kursen får du möjlighet att själva välja mellan olika ljus att stöpa.

Anmälningsavgiften är 155 kronor för ungdomar upp till 16 år och 475 kronor för vuxna (från 16 år). I denna avgift ingår fika och en rågbrödsbaguette.

Ljusstöpardagen är cirka 7-8 timmar lång. Priset för stearinljus är satta i kilopris på 95 kronor.

Bokning

Hör av er till 0430-50030 eller skicka ett mail till info@bruddalenshantverk.se för att boka ljusstöpning eller mer information om ljusstöpningen.

Bruddalens hantverk

Butik

I butiken säljs både lokala hantverk och handstöpta stearinljus samt deras populära ljuskronor. En trevlig mix där man får chansen att upptäcka andra hantverkares alster utöver de fina stearinljusen som säljs i butiken.

Några hantverkare som finns representerade i butiken är Elin Karlsson (handmålade kort), Hagabonden (sameslöjd-smycken), Anithas keramik (stengodsföremål), Ann-Sofie Jannesson (tomtar i lera), Anita på Heden (ullprodukter) och Olikaträd (luffarslöjd och annan träslöjd).

Öppettider

Från januari till augusti är butiken öppen tisdag-fredag mellan 11:00 och 18:00. På lördagar är det öppet mellan 11-16.

Från september till december har Bruddalens hantverk öppet i sin butik måndag-fredag mellan 11:00 och 18:00. På lördagar och söndagar är det öppet mellan 11-16.

Observera att öppettider kan ändras. Kolla gärna deras Facebooksida för uppdaterade öppettider – https://www.facebook.com/bruddalenshantverk

Hitta hit

Bruddalens hantverk ligger i det gamla stationshuset i Knäred på Lagavägen 3 med postnummer 312 51.

Andra besöksmål i Halland


Har du besökt Bruddalens hantverk i Halland? Dela gärna din upplevelse i kommentarsfältet nedan!