Skip to Content

Vilgots surdegsbageri

Vilgots surdegsbageri

Vilgots surdegsbageri är ett hantverksbageri i den halländska orten Våxtorp. Här är det fokus på surdeg, ekologiskt och närodlat i en gemytlig miljö med återvunnen & konstnärlig inredning.

Caféet är relativt nytt, men trots detta är det många som åker hit från större orter i Halland och närområdet för att köpa med sig bröd och frallor.

Vilgots surdegsbageri grundades av Felicia Garellick som öppnade sitt bageri i februari 2021 efter en total renovering. I byggnaden fanns ett tidigare bageri – Johans café.

Surdegsbageriet har också blivit utsett till ett av Sveriges mest hållbara bagerier och kaféer av 360° Eatguide.

Frukost

Vilgots surdegsbageri är ett trevligt ställe för att avnjuta en god frukost med nybakat bröd och välsmakande smörgåsar.

På menyn finns ett flertal vegetariska och veganska alternativ att välja mellan, bland annat Gretamackan som är särskilt populär.

Bröd och frallor

Varje dag som caféet håller öppet finns det nybakat surdegsbröd och frallor att köpa. Utbudet är varierat med ett antal olika typer av bröd och frallor.

Detta café har även en policy att inte slänga något. Därför erbjuds både frysta och bröd till ett rabatterat pris. Fråga personalen vid intresse för att se vad som finns i frysen.

Fika

Kanelbullarna och kardemummabullarna är väldigt goda och det märks att de är bakade med kärlek.

Till fika finns även andra typer av bakverk och precis som med brödet så görs dessa med närodlade och ekologiska råvaror i den mån det är möjligt.

Interiör

Inredningen på Vilgots surdegsbageri ger en mysig och hemtrevlig känsla. Lite som att komma hem till sina mor- och farföräldrar på fika.

Hitta hit

Surdegsbageriet är centralt beläget i Våxtorp på Bygatan vid Ica Nära Våxbohallen.

Adress: Bygatan 11, 312 75, Våxtorp.
Telefonnummer: 0723608940.

Öppettider

Vilgots surdegsbageri har öppet onsdag-fredag mellan 08.00 och 16.30 samt lördagar 8-15.

Har du besökt Vilgots surdegsbageri i Våxtorp? Dela gärna med dig av din egen upplevelse i kommentarsfältet nedan!