Skip to Content

Liselottes dockskåpsmuseum

Liselottes dockskåpsmuseum

Liselottes dockskåpsmuseum ligger i Nälden, cirka 3 mil från Östersund. Ett gårdsmuseum med ett 40-tal dockskåp från olika tidsperioder, från 1940-talet fram till nutid.

Här finns även en samling med diverse retroleksaker där klassiker som bland annat Barbie, He-Man och smurfar visas upp i olika montrar.

Dockskåpsmuseet drivs av Liselotte Bergner Stevanovic, som fick sitt första dockskåp redan som 3-åring. Därefter kom en fascination för miniatyrer som 12-åring. Liselotte byggde sedan egna ”dockhus” av kartong och papper tillsammans med sin mamma.

Samlandet av dockskåp kom först efter att hon fick sina döttrar. Och nu har det blivit en hel miniatyrvärld med hela 40 dockskåp, som alla är inredda som riktiga hem med tidsenliga detaljer.

Som besökare får du följa med på en tidsresa där varje dockhus har en unik historia att berätta. Kollar du noga finns det massvis av häftiga detaljer att titta närmre på.

Dockskåpen är höjdpunkten för många besökare, men som grädde på moset finns det även annat att titta på under besöket. Utöver retroleksaker och dockskåp märks det även att Liselotte gillar både Elvis och rockgruppen Kiss.

Öppettider

Liselottes dockskåpsmuseum inryms i en lokal på 24 kvadratmeter och drivs privat. Mellan perioden 19 juli till 13 augusti är det öppet jämna klockslag från klockan 12 till 16.

Övriga tider öppnas dockskåpsmuseet upp enligt överenskommelse via e-post eller per telefon på 070 603 92 53.

Besöksinformation

Liselottes dockskåpsmuseum är en sevärdhet i Jämtland för stora som små. För många vuxna besökare väntar en nostalgitripp medans den yngre generationen får en chans att se dockskåp och leksaker från förr.

Inträdet kostar i skrivande stund 60 kronor för vuxna med gratis inträde för barn och ungdomar mellan 0-17 år i vuxet sällskap.

Telefon: +46 70 603 92 53
Epost: liselottebergner@hotmail.com
Facebooksida: @liselottesdockskapsmuseum
Adress: Idrottsvägen 6, 835 40 Nälden

Har du besökt Liselottes dockskåpsmuseum i Nälden? Lämna gärna en kommentar nedan och säg vad du tyckte.