Skip to Content

Om oss

Svenska Destinationer är en oberoende samlingssida med information och tips om svenska resmål, från norr till syd.

Visionen är att erbjuda en hemsida med allt som är sevärt i Sverige samt möjliggöra för besökare att planera och få inspiration till sin resa.

Projektet är startat av resebloggarparet Alex Waltner (Swedish Nomad) och Christine Wedberg med syfte att få fler svenskar att upptäcka Sverige som resmål.


Vårt avlånga land är otroligt vackert med stor variation mellan landskapen och mycket att upptäcka i sitt närområde och övriga delar av landet.

Följ gärna vår sida på sociala medier för fler bilder och tips direkt i ditt flöde.

Facebook: @Svenskadestinationer
Instagram: @Svenskadestinationer

Våra artiklar


Vi strävar alltid efter att ha korrekt och uppdaterad information om samtliga platser och utflyktsmål som finns med på hemsidan. Om inget annat anges kan du utgå ifrån att innehållet inte är sponsrat på något vis. Våra artiklar är skrivna helt oberoende i egen regi med dig som besökare i full fokus.

Artiklarna skrivs utifrån ett allmänt perspektiv. Hotell, caféer, restauranger och butiker besöks för det mesta oannonserat. I vissa fall kan ett besök vara planerat ifall det sker utanför ordinarie öppettider eller om vi fått en inbjudan om att besöka ett ställe i samband med lansering eller liknande.

Ser du något som inte längre stämmer på sidan så får du gärna kontakta oss för korrigering. Vårt mål är att uppdatera samtliga artiklar 1-2 gånger per år. Datum för senaste uppdatering står högst upp i varje artikel.

Vi vill också uppmana att dubbelkolla föränderlig information så som öppettider och priser på respektive aktörs hemsida alternativt en lokal turistbyrå innan avresa.

Bilderna på hemsidan är antingen licensierade via bildbyrå eller fotograferade av Svenska Destinationer. I vissa fall lånar vi pressbilder alternativt fotografier i public domain eller med creative commons licens.

Tillsammans utforskar vi Sverige!