Skip to Content

Att göra i Höör

Att göra i Höör

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Vi har samlat ihop 10 tips på sevärdheter och saker att göra i Höör, en tätort i mellersta Skåne som är belägen vid riksväg 13 och 23.

Under en lång tid var orten förknippad med stenhuggeri och troligtvis var det här som Mårten stenmästare hade sin verkstad på 1100-talet. Strax söder om Höör ligger Västra och Östra ringsjön.

Testa dina kunskaper om staden i vårt quiz om Höör

Saker att göra i Höör

Nedan har du tips på upplevelser och aktiviteter i Höör med omnejd.

Besök Skånes geografiska mittpunkt

Den absoluta mittpunkten i landskapet Skåne kan besökas i Höör. Vid platsen finns skulpturen Mittelen, som är skapad av konstnären Lars Ekholm.

Adress: Brännemöllavägen 2.

Upplev skånska lantlivsdagarna

Skånska lantlivsdagarna är ett återkommande evenemang som hålls på Bosjökloster i maj månad. Besökare bjuds då in till en vårmarknad med aktiviteter, hantverk och närproducerad mat i kulturhistorisk miljö.

Nostalgitripp på Minnenas Museum

Minnenas museum visar upp fordon och prylar från svunna tider. Här bjuds besökare på en nostalgitripp och för den yngre generationen blir det som en lärorik tidsresa. Ett kul museum för hela familjen där alla generationer kan hitta något intressant att titta på!

Adress: Veterinärgatan 5.

Gå på Höörs marknad

Höörs marknad är en såkallad knallemarknad med marknadsstånd där det säljs alltifrån kuriosa till mat. Marknaden hålls vanligtvis i augusti och förutom diverse försäljning kan besökare även ta del av olika framträdanden och ett nöjesfält.

Höörs marknad
Foto: Nimra/Mostphotos

Vandring & friluftsliv

Det finns ett flertal naturreservat och vandringsleder inom Höörs kommun. Fogdarödsslingan, Hälsans stig, Bjäretslingan och Pilgrimsleden är några populära vandringsleder. Bland naturreservaten finns bland annat Rövarekulan, Allarps bjär, Klintaskogen och Bjäret som är omtyckta av många.

Ät amerikansk mat på the Barking Dog Burgers & BBQ

The Barking Dog Burgers & BBQ är en liten amerikansk restaurang i Höör som serverar hamburgare och BBQ. Restaurangen drivs av amerikanskan Sam Whitaker och hit är även hundar välkomna att följa med.

Adress: Storgatan 33.

Sevärdheter i Höör

Nedan har du tips på landmärken och kända byggnader i Höör med omnejd.

Bosjökloster

Bosjökloster är ett slott som ligger vid Ringsjön i Höörs kommun som ursprungligen uppfördes som ett nunnekloster på 1100-talet. Numera är slottet en välbesökt sevärdhet i Skåne under sommaren och under årets gång anordnas diverse utställningar och evenemang så som skånska juldagarna och skånska lantlivsdagarna.

Bosjökloster vid Ringsjön
Bosjökloster vid Ringsjön. Fotograf: Lena Cedervall/Mostphotos

Bosjöklosters mölla

Bosjöklosters mölla byggdes ursprungligen i Småland på 1700-talet, men flyttades sedan till sin nuvarande plats på 1800-talet. Möllan är av typen stubbkvarn och står vackert placerad på näset mellan västra och östra Ringsjön.

Amfiteatern vid Frostavallen

En gammal amfiteater på friluftsanläggningen Frostavallen där det tidigare har hållits utomhuskonserter och teaterföreställningar under sommaren.

Amfiteatern vid Frostavallen
Amfiteatern vid Frostavallen. Fotograf: Magnus Bengtsson/Mostphotos

Trollakistan

Trollakistan är en udda sevärdhet i Höörs kommun som består av en dös från stenåldern. Den är belägen på en kulle utmed väg 23, strax väster om Klintaskogen.

Cecilia Brodin

Tuesday 28th of May 2024

Passa på att besöka Munkarpsgårdens loppis och Kuriosa. En loppis med antikt, design, konst, kuriosa i en mysig miljö där hönsen går fritt och det finns ankor, gäss, getter ponnier att titta på. Adressen är Munkarp 102, Höör. Öppet lördagar och söndagar 10-15. Facebooksida: munkarpsgårdens loppis och kuriosa

Marie Nilsson

Tuesday 28th of May 2024

Äta god hemlagad vegetarisk mat på Mötesplats Mittpunkten