Skip to Content

Mölle Krukmakeri

Mölle Krukmakeri

Mölle krukmakeri är ett välbesökt matställe i Mölle på Kullabygden som serverar både frukost, lunch och middag. En kombinerad restaurang med krukmakeri i en mysig och livlig miljö.

Många kommer hit för att äta deras berömda napolitanska pizzor och under sommarmånaderna gäller det att boka bord i god tid innan besöket. Det är inte ovanligt med köer i juli och augusti.

Men den som väntar på något gott, som man brukar säga. För både maten och miljön gör det värt att komma hit, inte bara en utan flera gånger.

Mölle krukmakeri är ett härligt ställe för att umgås med vänner och familj samtidigt som man äter och dricker gott.

Napolitansk pizza

Varje dag serveras Pizza Napoletana på Mölle krukmakeri och deras pizza är sannerligen ett mathantverk. Detta är något helt annat än att gå till den lokala pizzerian på hörnet.

Här finns en rad olika pizzor att välja mellan med bland annat tryffel, kalabreisk salami och prosciutto. Pizzan på Mölle Krukmakeri görs på fina råvaror så som San Marzano tomatsås och buffelmozzarella.

Napolitansk pizza på Mölle Krukmakeri

Övrig meny

Det är inte ”bara” pizza som finns på menyn, utan det finns även andra rätter så som Ravioli con burrata, Pasta Bolognese, Krukamakarlax och Alpgulasch.

Dryckesmenyn erbjuder ett härligt och unikt vinutbud. Detsamma gäller för utbudet av alkoholfria drycker och ölen, som kommer ifrån två lokala bryggerier.

Keramik

Krukmakeriet har funnits sedan 1997 och drivs av Lisa Wolfahrt. Det är hon som är den skickliga krukmakerskan som ligger bakom de fina krukorna och muggarna som säljs här.

Något annat som är läckert med krukmakeriet i Mölle är att man kan kika in i drejverkstaden och se när keramiken skapas.

Mölle krukmakeri keramik

Boende

Det är även möjligt att övernatta på ”Krukan”. Via airbnb går det att boka något av deras rum eller lägenheter. Boendet är enkelt men charmigt med tillgång till trädgård.

Dessutom har man ett trevligt och lugnt läge i Mölle med närhet till Kullaberg och promenadavstånd ner till hamnen.

Kontaktinformation

Telefon: 042-34 79 91
Epost: info@mollekrukmakeri.se
Hemsida: www.mollekrukmakeri.se
Adress: Mölle Hamnallé 9

Mer läsning från Kullabygden


Har du också besökt Mölle Krukmakeri på Kullabygden? Dela gärna något från din egen upplevelse i kommentarsfältet nedan.