Skip to Content

Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstorp

Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstorp

Tunneberga gästgifvaregård är ett mysigt gästgiveri i Jonstorp på Kullabygden i nordvästra Skåne. Här serveras husmanskost i ett charmigt korsvirkeshus med en genuin 1600-talsmiljö.

Dagens lunch serveras från tisdag till fredag varje vecka. Äggakakan är en stående favorit som alltid finns på menyn.

Förutom lunch och äggakaka finns en rad olika rätter att välja mellan från à la carte menyn. På gården finns det även möjligthet till övernattning.

Äggakaka

På Tunneberga serveras en mycket omtyckt äggakaka med fläsk och rårörda lingon. Portionerna är generösa som sig bör med skånsk husmanskost.

Äggakakan är välgjord och den svenska resebloggaren Swedish Nomad har bland annat sagt att detta är en av de godaste äggakakorna som han har ätit i Skåne.

äggakaka på Tunneberga gästgiveri i Jonstorp

Historia

Tunneberga gästgifvaregård började som ett gästgiveri i Jonstorp redan på 1700-talet.

Den första kända gästgivaren var en sjökapten som hette Anders Hultén. Sedan 2015 drivs Tunneberga gästgifvaregård av Mette och Isabella Hagman.

Sedan 1829 har det funnits 19 krögare som drivit gästgiveri i Jonstorp på Tunneberga gästgifvaregård. 1965 köptes gården av köpmannen Clas Rune Fagerstedt, som då gjorde en omfattande restaurering.

Tunneberga gästgiveri i Jonstorp

Övernattning

Tunneberga gästgifvaregård har tre rum där gäster kan övernatta. Rummen har en charmig rustik med korsvirkesväggar och träbjälkar i taket. Bokning kan göras via telefon eller E-post.

Dagens gästgifvarelunch

Varje vecka från tisdag till fredag serveras dagens gästgifvarelunch med avhämtning eller servering på plats i gästgiveriet. Vilka rätter som serveras varierar från vecka till vecka.

Vilken rätt som serveras dag för dag finns att läsa mer om på Tunnebergas hemsida.

Kontaktinformation

Telefon: 042-36 74 81
Epost: info@tunneberga.se
Hemsida: www.tunneberga.se
Adress: Jonstorpsvägen 16

Öppettider

  • Måndagar: stängt
  • Tisdag och onsdag: 11.30-14.00
  • Torsdag-lördag: 11.30-20.00
  • Söndag: 12-16

Högtider & Festmenyer

Under oktober och november är det möjligt att komma hit på en klassisk gåsamiddag. Och från slutet av november till december serveras det julbord.

Festmenyer finns för sällskap med minst 8 personer och upp till 90 personer. Färdiga menyförslag finns att tillgå med alternativet att komponera en egen meny med förrätt, varmrätt och efterrätt.

Mer läsning från Kullabygden


Har du också besökt Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstorp? Dela gärna något från din egen upplevelse i kommentarsfältet nedan.