Skip to Content

Happie Camp i Värmland

Happie Camp i Värmland

Happie Camp erbjuder glamping i Värmland där du som gäst får möjligheten att övernatta i ett lyxtält med naturen som enda granne.

För närvarande finns Happie Camp på tre olika platser: Arvika, Hagfors och Vänerskärgården. Tälten står helt för sig själva i en naturskön omgivning.

Här väntar ett lugn utan Wi-Fi och stress med möjlighet till skogsbad och avskildhet. Med en färdig gourmetkasse och recept från Happie Camp kan du också laga dina egen mat utanför tältet.

Övernatta i lyxtält

Happie Camp har två olika glampingtält att välja mellan, ett klassiskt glampingtält och ett lite lyxigare med en ram gjord av trä på utsidan.

Den exakta platsen är hemlig tills dess att du får incheckningsinstruktioner skickade till dig.

Inne i glampingtälten finns två sängar med en futon i lin med bäddset i merinoull. Det finns även två stolar och ett litet bord samt filtar, fårfällar, powerbank och lampor.

Ta med egna lakan eller hyr lakan och handdukar från Happie Camp. Egen toalett finns i ett separat litet tält nära glampingtältet.

Laga din egen mat i naturen

Som gäst har du möjlighet att köpa till en färdig matkasse med ingredienser som räcker precis till ett par olika recept som Happie Camp har tagit fram.

Att laga sin mat precis utanför tältet är något speciellt. En känsla av att gå tillbaka till sina förfäders rötter när de lagade mat över öppen eld.

Du kan också ta med dig egen mat, men tänk på att det inte finns något kylskåp.

Detta ingår i uteköket

  • Gasolkök med två brännare och gasoltub.
  • 2 kastruller och 1 stekpanna.
  • Presskaffetermos och kaffe.
  • Djupa och flata tallrikar, bestick, glas och muggar för 2 personer.
  • Osthyvel, potatisskalare, träslev, sil, tesil, konservöppnare, måttsats, köksknivar, korkskruv, stekspade, skärbräda, uppläggningsskålar.
  • Trälådor för förvaring.
  • Salt & peppar.
Laga din egen mat på Happie Camp

Happie Camp Arvika

Glampingtälten vid Camp Arvika ligger vid en sjö som är belägen cirka 35 minuter med bil från Arvika. I närheten finns bland annat naturreservaten Glaskogen, Stömne och Perserud.

Det finns 3 olika glampingtält att välja mellan med olika platser runt sjön. Camp 3 och 4 har ett glampingtält med Wood frame och ligger 5-10 minuters promenad från parkeringsplatsen.

Camp 2 ligger mest avskilt ute på en egen udde (cirka 15-20 minuters promenad från parkeringen).

Resebloggarna Swedish Nomad och Christine Wedberg på Happie Camp Arvika

Happie Camp Hagfors

Camp Hagfors har tre olika glampingtält att välja mellan som alla ligger cirka 1 timme norr om Karlstad. Camp 1 är belägen vid en liten udde där skogssjön börjar.

Camp 2 är placerad i en liten vik med vita näckrosor som blommar och guppar på sjön. Mest avskilt är Camp 3 där du som gäst har en egen skogssjö att njuta av, utan några andra tält eller annan bebyggelse i närheten.

Har du tur kan du få höra vargen yla om natten. I näromårdet finns nämligen ett av Sveriges största vargrevir. Sannolikheten att få syn på en varg är dock väldigt liten då de är allmänt skygga djur.

Happie Camp Vänerskärgården

Vänerskårgården har 7 glampingtält att välja mellan. Camp 4, 5 och 6 har en träram runt tältet och övriga camps har ett klassiskt glampingtält.

Naturområdet kantas av karga och branta klippor med många häckande fåglar, bland annat havsörn. Glampingtälten vid Camp Vänerskärgården ligger cirka 50 minuter öster om Karlstad.

Bokning

Du kan boka din vistelse direkt via deras hemsida eller via telefon/e-post.

Kontaktinformation

Telefon: 010 – 222 93 96
Epost: hello@happiecamp.com
Hemsida: www.happiecamp.com
Instagram: @happiecamp

Säsong

Happie Camp har öppet mellan 13 maj och 18 september. Det är för kallt under vinterhalvåret då glampingtälten saknar uppvärmning.

In- och utcheckning

Incheckningen börjar klockan 16:00 på ankomstdagen. Utcheckningstiden är klockan 11:00 på avresedagen.

Andra sevärdheter i Värmland


Har du besökt Happie Camp i Värmland? Dela gärna något från din upplevelse i kommentarsfältet nedan.